Storing? (045) 545 1200

24 uur per dag bereikbaar

Warmtepomp

Een warmtepomp is hét duurzame alternatief voor een klassiek verwarmingssysteem. Energiezuinig en milieuvriendelijk, wint de warmtepomp steeds meer terrein als hoofdverwarming. Er zijn ook grote warmtepompen, die met hun hoge vermogen geschikt zijn voor grote panden en wooncomplexen.

 

Wat is een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt de warmte van de buitenlucht voor de verwarming van lucht en/of het water binnen. Er zijn ook warmtepompen die hun warmte uit de grond of het grondwater halen. Afhankelijk van de bron en de afgifte van de warmtepomp, zijn er lucht-luchtwarmtepompen (voor verwarming), lucht-waterwarmtepompen (voor warm (tap)water), lucht-lucht/waterwarmtepompen (voor verwarming én warm water) et cetera.

 

Waarom een warmtepomp?

Warmtepompen worden steeds populairder. Niet in de laatste plaats omdat u als ondernemer bij de aanschaf van een warmtepomp dezelfde fiscale voordelen geniet als bij de aanschaf van zonnepanelen, waaronder de zeer aantrekkelijke energie-investeringsaftrek (EIA).

 

Het rendement van warmtepompen is de laatste jaren flink toegenomen en een warmtepomp kan tegenwoordig in veel situaties benut worden als stand-alonesysteem voor verwarming en warm water. Zo’n systeem werkt volledig elektrisch, waardoor u uw gasrekening ziet dalen. Met zonnepanelen kunt u eventueel in de stroombehoefte van een warmtepomp te voorzien, voor een honderd procent duurzame verwarming van uw bedrijfspand.

 

Het is ook mogelijk een warmtepomp te combineren met een (bestaande) cv-ketel. We spreken dan van een hybride warmtepomp. Een (lucht-lucht)warmtepomp kan ook worden uitgebreid met een mechanisch ventilatiesysteem met warmteterugwinning (WTW).

 

Naast verwarming kan een warmtepomp ook worden gebruikt als airconditioning. Zo profiteert u met één energiezuinig systeem het hele jaar door van een aangenaam binnenklimaat.

 

Er zijn diverse soorten warmtepompen voor verschillende toepassingen. We vertellen u graag welke warmtepomp en eventueel andere duurzame oplossingen een geschikte oplossing zijn in uw situatie. Neem daarvoor direct contact met ons op.

 

 

direct contact